top of page

NH-Koneet vahvistaa nurmikenttäosaamistaan


NH-Koneet Oy tehostaa toimintaansa rakentamalla yhteistyötä ja hankkimalla lisäelementtejä nurmikentän hoitoon sekä rakentamiseen. Osaaminen vahvistuu kun Maskun kiinteistö- ja pihapalvelujen Green toiminnot siirtyivät NH-Koneiden alaisuuteen.

Nurmen hyvinvointi kiinni osaamisesta -Meillä olisi ollut Maskun kiinteistö- ja pihapalveluissa edessä sukupolvenvaihdos, mutta jatkajaa ei ollut kokonaisuudelle. Olemme aiemmin tehneet yhteistyötä NH-koneiden kanssa ja kun juttelin jokin aika sitten Jorma Nikolajewin kanssa niin hän oli kiinnostunut tekemästämme työstä. Niinpä päätimme, että MKP:n Green-toiminnat siirtyvät yrityskaupan myötä NH-koneille. Green-toiminnot käsittävät siirtonurmeen ja nurmikenttiin liittyvät palvelut. En minäkään vielä lopeta työtä, vaan olen siirtymävaiheessa kaksi vuotta mukana, kertoo toimitusjohtaja Jukka Mäkinen MKP Greenistä.

MKP on tehnyt aktiivista tutkimustyötä luonnonnurmien sekä siirtonurmien perustamisesta ja hoidosta. Näiden tutkimustulosten tiedot ovat käytettävissä ja sovellettavissa käytäntöön. Myös MKP:n nurmikkokalusto siirtyy kaupan myötä NH-koneille.

-Olemme olleet yksi suurimmista siirtonurmien tekijöistä Suomessa ja suurin alue mitä olemme tehneet on Kytäjällä oleva 15 hehtaarin kokonaisuus. Olemme vuosien myötä tehneet aktiivista tutkimustyötä nurmikonhoitoon liittyvistä töistä – lannoitus, pystyleikkaus, ilmastointi, siirtonurmen asettaminen ja siihen liittyvät toimenpiteet. Kuten tiedetään, Suomi on erilainen eri osissa maata, joten samat toimenpiteet eivät sovellu joka paikassa nurmikenttiin. On otettava huomioon niin sääolosuhteet kuin maaperäkin, mihin nurmikenttiä tehdään, jatkaa Mäkinen.

- Nyt kun saamme Jukan koneet, tietämyksen ja tutkimustulokset käyttöömme, niin toimintamme vahvistuu entisestään niin urakointi kuin konevuokrauksien osalta. Esimerkiksi Drill & Fill –täyttökaira on hyvä lisä konevuokrausvalikoimaamme. Urakointi puolella siirtonurmi avaa puolestaan lisää mahdollisuuksia ja uusia asiakkaita. Olemme erittäin iloisia tästä yrityskaupasta, sanoo toimitusjohtaja Jorma Nikolajew NH-koneista.

Lisätietoja: Jorma Nikolajew 040 764 7936 Jukka Mäkinen 0400 226 963

bottom of page