top of page

Ratkaisu homehtuville rantavalleille

Saksan ensimmäinen AquaEdge-ratkaisun käyttöönsä ottanut kenttä Pinnau Golf Club sijaitsee Hampurin lähellä. EcoBunker Ltd:n uusin innovaatio

AquaEdge mahdollistaa lampien homehtuvien rantavallien kunnostamisen.

Lampien reunojen ja joenpenkkojen eroosion hallintaan hyvin toimiva AquaEdge on luonnollisen näköinen ratkaisu. Järjestelmää on testattu onnistuneesti kolmella kentällä Isossa-Britanniassa ja käytetty aiemmin korkean profiilin kentällä Golf de Lignanossa koillis-Italiassa. Pinnaun kentän puheenjohtaja Erik Ballauf luki Lignanon onnistuneista toimenpiteistä ja uskoi AquaEdgen olevan kauan kaivattu ratkaisu myös omalle kentälleen.

Pinnaun kentällä on mieleenpainuva par 3 -väylä ”lähes” saariviheriöllä. Reiällä on myös rantabunkkeri, mutta varsinaisen ”vau”-efektin aiemmin tuoneet puiset, lampea reunustavat tolpat olivat alkaneet lahota ja hiljalleen kaatua. Klubin johtoa alkoi myös huolettaa pelaajien ja kentänhoitohenkilökunnan turvallisuus näiden pelatessa tai työskennellessä heikentyvän rantavallin lähellä.

Ballaufin tekemän tarjouspyynnön myötä EcoBunkerin paikallinen toimittaja Sven Hanfft lähetettiin tutkimaan seinämän geometriaa, ottamaan valokuvia ja selvittämään, mitä klubi halusi tilanteessa saavuttaa. Tämän jälkeen EcoBunkerin toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija Richard Allen valmisteli Pinnaulle toimivan teknisen ratkaisun ja lähetti suunnitelmansa tarjouksen mukana. Työhön sisältyi suunnittelu, provisio käytettävistä erikoismateriaaleista, päivän kestävä työmaan tutkimus Allenin itsensä toimesta sekä jatkuva seuranta, jonka tekisi yrityksen vanhempi edustaja. Olemassa oleva 60-metrinen seinä poistettiin, uusi seinä asennettiin kokonaan ja rantabunkkeri muotoiltiin uudestaan vain neljässä päivässä.​

Richard Allen antoi työstä suurimman kunnian Pinnaun kentänhoitohenkilöstölle, joka osoitti projektin aikana suurta osaamista ja innokkuutta työhön: ”Projektin onnistumiseen johtivat kaksi avainasiaa: paikallisen henkilökunnan työnjohto ja sitoutuminen sekä toisaalta suunnittelun tärkeys. Hyvä suunnittelu voi poistaa tai ainakin merkittävästi vähentää asiakkaalle muodostuvaa riskiä. Vedessä ja epävakaalla alustalla työskenneltäessä riskit ovat merkittävät, joten on todella palkitsevaa nähdä tämänkaltaisen haasteen saavan niin paljon hyvää palautetta.”

Lähde: EcoBunkerin lehdistötiedote huhtikuu 2018

bottom of page