top of page

FEGGA kokosi yhdistykset Roomaan

Kaikkiaan 41 eurooppalaista golfkentänhoitoyhdistystä oli edustettuna Roomassa helmikuussa järjestetyssä kehitykseen keskittyneessä konferenssissa, jossa jaettiin yhdistysten tarinoita haasteista ja sitoutuneisuudesta.

Konferenssin ensimmäinen päivä järjestettiin vuoden 2022 Ryder Cup -kentälle Marco Simone Golf & Country Clubilla. Klubin johtaja Riccardo Tirotti toivotti kaikki tervetulleiksi auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Klubin terassilta oli täydelliset näkymät kentän uudelleenrakennustöiden ensimmäisen vaiheen ihasteluun, minkä jälkeen Tirotti ja rakennettavan kentän pääarkkitehti Dave Sampson kertoivat projektista.

Ensimmäinen konferenssipäivä keskittyi maailmanlaajuisiin haasteisiin sekä keskusteluun erilaisten alueellisten ruohontutkimuslaitosten perustamisen ympärillä. Aamupäivän sessiota seurasi esitys R&A:n Golf Course 2030 -projektista, joka keskittyy golfalan oletettuihin haasteisiin seuraavan reilun vuosikymmenen aikana. Esitykset antoivat hyvän pohjan niiden jälkeen käydylle ryhmätyöskentelylle, jonka tulokset auttavat luomaan suuntaviivat Golf Course 2030 -projektille Eurooppaan.

Toinen päivä muodostuikin hyvin erilaisista asioista keskittyen moderniin teknologiaan, FEGGA:n koulutusohjelmiin ja hyvin innostaviin eurooppalaisten paikallisyhdistysten esityksiin. Nämä sopivat hyvin FEGGA:n ajatukseen, että jakaminen hyödyttää kaikkia. Erityisesti Damian McLaverty teki loistavaa työtä jakaessaan Irlannin kentänhoitoyhdistyksen GCSAI:n tarinan. Monet kuulijat kommentoivat Damianin jakamia tarinoita, ja miten ne auttavat heidän omia yhdistyksiään pärjäämään omien haasteidensa parissa.

Toinen päivä tiivisti, että tämänhetkisistä haasteista huolimatta voidaan löytää paljon positiivisia asioita. Alallamme työskentelee loistavaa porukkaa ja nyt meillä on yhteisönä erinomaisia työkaluja yhdistysten johtamiseen ja hyvien mahdollisuuksien luomiseen jäsenillemme.

FEGGA:n puheenjohtaja Paul Worster sanoi: ”Italia oli loistava paikka tälle tapahtumalle. Sää suosi ja Italian golfliitto ja kentänhoitajien yhdistys toivottivat osallistujat lämpimästi tervetulleiksi, ja lämpö huokui myös Marco Simone Golf & Country Clubista ja sen johtajasta Ricardo Tirottista.” Avatessaan konferenssin Paul sanoi: ”ei ole merkitystä, oletteko täällä edustamassa kymmentä tuhatta kentänhoitajaa, vai vain kymmentä kentänhoitajaa, teidän äänenne kuullaan ja teitä kannustetaan ottamaan osaa”.

Virallisessa osuudessa vuosikokouksessa FEGGA:n hallitukseen valittiin Alankomaiden Koert Donkers, joka on aikoinaan opiskellut Gleneaglesissa FEGGA:n stipendillä. Koert on ollut pitkään mukana toiminnassa ja tuo mukanaan hallitukseen valtavasti uutta osaamista ja kokemusta.

FEGGA haluaa kiittää tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan. Heidän panostuksensa konferenssiin oli erinomaista ja heidän osallistumisensa ja aktiivisuutensa Golf Course 2030 -ryhmätyöskentelyssä mahdollisti FEGGA:lle tasapainoisen keskustelun, minkä myötä pystyttiin kuulemaan hyviä viestejä tärkeästä aiheesta. Kumppaneiden osallistuminen Golf Course 2030 -aloitteeseen on elintärkeää ja ne ovat tärkeitä sen onnistumisessa tulevaisuudessa, mikä on jo nähty kumppanien osallistuttua pilottiohjelmiin Isossa-Britanniassa ja Irlannissa viimeisen vuoden aikana.

Lopuksi FEGGA haluaa kiittää konferenssin tukijoita, joiden tuki oli merkittävä ja mahdollisti kaikkien näiden yhdistysten ja organisaatioiden kokoamisen yhteen. Iso kiitos John Deere, The R&A ja Toro.

Ensi vuonna 2020 FEGGA:n konferenssi järjestetään Irlannissa, joka isännöi myös alan kansainvälistä huippukokousta. Olemme kaikki hyvin innoissamme tulevasta vierailustamme ja siitä, mitä saamme aikaan vuonna 2019 sen eteen, että pystymme jatkamaan alamme ja golfin tukemista.

bottom of page