top of page

FGA:n mestaruudet ratkottiin Tahkolla

FGA:n golfmestaruudesta käytiin tulinen taisto viilentyneessä Tahkon syksyssä 19.-20.9.2019. Samalla päästiin kouluttautumaan ja verkostoitumaan.

Torstaiaamu 19.9.2019 ennusti sateista iltapäivää ja FGA:n mestaruuskilpailujen yksilökierrosta. Monella osallistujalla tämä ei ollut kuitenkaan tapahtuman alkupiste, vaan kymmenet yhdistyksen jäsenet olivat saapuneet paikalle Tahkolle jo edellisenä iltana. Tilanteen hyvin etukäteen tulkinnut Golden Pro ja Gustav ”Kustu” Weckström oli järjestänyt kaikille läsnäolijoille pizzaillallisen. Yhteinen kokoontuminen kilpailuja edeltäneenä iltana oli loistava aloitus perinteisille golfturnajaisille.

Yksilökilpailu torstaina alkoi lounasaikaan Tahkon Old Coursella pienoisen tihkusateen uhan varjostamana. Pilvisen iltapäivän lämpötila vaihteli todella viileän ja kylmän välillä. Onneksi lähes kaikki olivat huomanneet kaivaa suosikkijääkiekkojoukkueensa pipon esille ja vetää sen syvälle korviensa päälle.

Kun kylmyyteen oli päässyt jotenkin tottumaan ja pallon lentämään suunnilleen eteenpäin, alkoi tihkusade. Sitten alkoi vesisade ja lopulta saatiin lähes rankkasateen omaista, rännänsekaista suihkua. Nautinnollisen luontokokemuksen siivittämänä kaikki pystyivät keskittymään golfaamiseen, ja tulokset saatiin kaikilta 85 osallistujalta.

Kuten niin monessa muussakin kilpailussa, tässäkin löytyi lopulta paremmuusjärjestys. Yhdistyksen golfmestaruuden voitti parhaan pistebogey-tuloksen pelanneena Tapiolassa työskentelevä James Roney (39). Samalla pistetuloksella kakkoseksi jäi Esa Laine ja pisteen huonommalla tuloksella kolmanneksi Sami Lahti.

Keskellä FGA:n tuore mestari James Roney ja laidoilla palkintoja jakaneet FGA:n varapuheenjohtaja Eetu Rantanen (vas.) ja puheenjohtaja Janne Lehto. (Kuva: Pawel Wasalski)

Muitakin sarjoja pelattiin. Parhaana naispelaajana palkittiin Tuula Töyrylä (34 pistettä) ja parhaan scratch-tuloksen 71 (-1) pelasi Sami Lahti. Viisi lyöntiä perässä pelasivat Eetu Rantanen (76, +4) ja kilpailun ulkopuolella kutsuvieraana pelannut Golfliiton Aarni Nordqvist, joka kertoi yllättyneenä pelanneensa kauden parhaan kierroksensa. Varsinaisen kilpailun kolmanneksi tuloksella 80 (+8) pelasi Mikke Merinen. Samalla tuloksella neljänneksi jäi pistebogey-sarjan voittanut James Roney. Scratch-sarjan tulostaso oli haastavissa olosuhteissa todella kova, sillä alle 90 lyönnin tuloksen pelasi kaikkiaan 20 pelaajaa. Samoin 20 pelaajaa sai vähintään 33 pistettä.

Old Coursella taisteltiin myös erikoiskilpailuja. Lyhyellä kakkosreiällä (par 4) HAKO palkitsi lähimmäs lippua kahdella lyönnillä pelanneen Mikael Mäki-Töylin ja melkein heti perään neljännellä reiällä (par 3) Berner pääsi palkitsemaan lähimmäs lippua -kilpailun voittaneen Mikko Hallan. Pitkällä seiskareiällä, keltaiselta tiiltä 170-metrisellä par-kolmosella, Golden Pro kiusoitteli holaripalkintona olleella Club Carilla, mutta ässiä ei tälläkään kerralla tullut yhtään. Sen sijaan lähimmäs lippua -kilpailussa palkinnon sai Aarne Lukka. Pisimmän avauksen 15. reiällä löi Mikael Mäki-Töyli Scheteligin järjestämässä erikoiskisassa. Lyönnillä oli pituutta TO-DEL-LA paljon – niin kuin FGA:n kisoissa aina.

Perjantaina pelattiin FGA:n joukkuemestaruudesta Tahkon New Coursella (eli nykyisin Forest- ja Lake-nimiä kantavat ysit) tuttuun tapaan greensome-pelimuodolla, jossa kaksihenkisen joukkueen jäsenet lyövät samaa palloa vuorotellen. Voitto meni 44 bogipisteellä Vierumäelle. Voittajajoukkueessa pelasivat Jarmo Kojo ja Mauri Ojapalo. Toiseksi pelasi 40 pisteellä Ruuhikosken joukkue Marko Hakola ja Mikael Mäki-Töyli ja samoilla pisteillä kolmanneksi Aurinko Golfin Henri Hilpinen ja Olli Raatikainen. Parhaana sekajoukkueena (38 pistettä) palkittiin Pawel Wasalski (Pickala) ja Esa Hukkanen (Hirsala). Myös joukkuekilpailussa taso oli korkea, kun kymmenen joukkuetta pelasi vähintään 36 pistettä.

Tulosluettelot löytyvät kokonaisuudessaan Tahko Golfin nettisivuilta.

Perjantaina joukkuekilpailussa hyväkuntoisella Tahkon New Coursella päästiin nauttimaan auringonpaisteesta ja orastavasta ruskasta. (Kuva: Esa Hukkanen)

Perjantaiaamuna ennen joukkuekilpailua järjestettiin koulutusosio, jossa esiintymässä olivat Golfliiton Aarni Nordqvist, Bacrotecin Mikko Tiusanen ja David Serra, Novarbon Mika Nurminen ja Bernerin Tomi Laaksonen. Julkaisemme näistä esityksistä erillisen paketin myöhemmin. Tapahtuman aikana jaettiin myös Hankkijan Student Greenkeeper of the Year -palkinto Kasper Mäkelälle. Kerromme myös tästä lisää myöhemmin.

Onnittelut kaikille voittaneille ja muuten hyvin pärjänneille. Kiitos kaikille mukana olleille! Tapahtuman henki oli loistava ja iloa riitti aamusta iltaan ja illasta aamuun. Kiitos erityisesti myös tapahtumassa mukana olleille kumppaneille, jotka mahdollistavat onnistuneen tapahtuman: Berner, Golden Pro, HAKO, Schetelig.

Tahkon palvelut toimivat kauttaaltaan erinomaisesti. Toimitusjohtaja Jukka Ilva toivotti pelaajat tervetulleiksi, caddiemasterin tiskillä saatiin loistavaa palvelua ja molemmat kentät olivat erinomaisessa iskussa. Tahkon ravintolat ja majoituspalvelut ansaitsevat myös täydet pisteet. Ainakin itse aloin heti suunnitella ensi kesälle pitkää viikonloppua Tahkolla!

bottom of page