top of page

Rekrytointiyritys etsii työntekijöitä talvitöihin Australiaan

Syksyllä 2019 perustettu yritys EnvoyGolf rekrytoi golfalan ammattilaisia, keskittyen erityisesti kentänhoitajia ja muita kausityöntekijöiksi Australian kentille.

EnvoyGolfin perusidea syntyi lähes 30-vuotta rekrytointialalla toimineen, golfista innostuneen Mark Matehaeren golfmatkalla Ruotsissa, hänen kuullessaan, että suuri osa nuorista viheriönhoitajista on vailla töitä Euroopan talvikuukausina. Samaan aikaan eteläisellä palon puoliskolla Australiassa lämpimät, paikoin kuumat, kesäkuukaudet tarkoittavat lisääntynyttä työmäärää golfkentillä. Rekrytoituaan jo vuosien ajan klubien toimitusjohtajia ja kenttämestareita, hän päätti laajentaa golfalan rekrytointitoimiaan koskemaan kausityöntekijöitä perustamalla EnvoyGolfin.

EnvoyGolfin motto on ”Connecting skills with needs across borders” ja tähän se pyrkii löytämällä tarpeessa oleville golfkentille osaavia ja innostuneita työtekijöitä maista, joissa sää- ja ilmasto-olosuhteet pakottavat kenttien sulkemisen useamman kuukauden ajaksi. Tavoitteena ei ole ainoastaan löytää kokenutta työvoimaa Australiaan, mutta tarjota nuorille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden oppia uusia asioita erilaisista kentänhoitotavoista ja ruoholajikkeista.

Pilottikautenaan EnvoyGolf on rekrytoinut viheriönhoitajia lähinnä Ruotsista, Swedish Greenkeepers Associationin avulla, tavoitteenaan laajentaa toimintaansa ja otantaansa myös muiden Pohjoismaiden puolelle. Tähän mennessä viheriönhoitajia on sijoitettu kymmenelle eri golfklubille, joukossa on erittäin maineikkaita klubeja kuten New South Wales Golf Club, Terrey Hills Golf Club ja erittäin eksklusiivinen Ellerston Golf Club.

Rekrytointiprosessissaan EnvoyGolf keskittyy ihmisläheisyyteen ja hyvään palveluun, pyrkien tekemään prosessista mahdollisimman vaivattoman sekä hakijoille että klubeille. Molempia osapuolia avustamassa haun jokaisessa vaiheessa on EnvoyGolfin toinen osapuoli, suomalaisaustralialainen Anni Watson, joka tarjoaa neuvoja aina ansioluettelon kokoamisesta ja videohaastattelun järjestämisestä asuinpaikan löytämiseen asti.

Jo Australiaan saapuneet nuoret työntekijät ovat tarttuneet työtehtäviinsä ihailtavalla innokkuudella, ja palaute klubeilta on ollut ainoastaan positiivista. Nämä innokkaat viheriönhoitajat puolestaan ovat jo ilmoittaneet oppineensa uusia taitoja, saaneensa uusia ystäviä ja unohtumattomia elämänkokemuksia, sekä viheriöiden puolella että Australian aalloissa.

Jos olet alle 30-vuotias viheriönhoitaja, joka olisi kiinnostunut viettämään talvikauden Australiassa, lisätietoja EnvoyGolfista ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.envoygolf.com. Työntekijähaku on käynnissä, erityisesti jo kaudelle 2020-2021.

Kuva: New South Wales Golf Club, Sofia Westin

bottom of page