top of page

Ovatko ruiskuajoneuvot kalibroitu ja valmiina alkavaan kauteen?


Uusi kausi on jo kovassa vauhdissa etelän kentillä ja pohjoisempanakin useampi kenttä avaa kauden tänä viikonloppuna. Talvi oli ennätyslauha ja kentät ovat talvehtineet pääosin hyvin. Ruiskutettavat lannoitteet näyttelevät merkittävää roolia kauden ensimmäisissä lannoituksissa ja rikkakasvien torjuntaruiskutuksetkin tulisi ainakin etelässä tehdä tulevina viikkoina.

Onko ruiskusi siis valmiina tulevan kauden koitoksiin? Missä kunnossa ruisku laitettiin talviteloille, ovatko suodattimet ja suuttimet putsattu, entä onko ruisku jo kalibroitu? Älä luota sokeasti ruiskuajoneuvon tietokoneeseen vaan kalibroi ruiskusi ennen kauden alkua. Ohessa vinkkejämme ruiskun keväthuoltoon ja ensimmäisiin ruiskutuksiin. Työn iloa kentille!

Tarkasta keväällä ainakin seuraavat asiat:

 1. Ruiskuajoneuvon yleiskunto ja huollon tarve

 2. Tankin, putkien ja letkujen tarkastus sakkaantumien varalta

 3. Suodattimien puhtauden ja kunnon tarkastaminen

 4. Venttiilien liikkeen ja aukeamisen tarkastus

 5. Painemittarin toiminnan tarkastus

 6. Suuttimien putsaus ja testaus – onko viuhka tasainen ja vastaako kuvio uuden suuttimen kuvioa. Mikäli epäilet suuttimien toimintaa voit testata suuttimien kuvion esimerkiksi vesiherkällä paperilla.

 7. Suuttimien vesimäärän mittaus – mittaa vesimäärä tarkalla mittakannulla, minuutin ajan kustakin suuttimesta. Erojen tulisi pysyä 5% sisällä suuttimien välillä.

 8. Puomien toiminta ja suuttimien korkeus ruiskutuksen kohteesta (50cm on yleisin suositeltu korkeus)

 9. Kentällä mukana kulkevan puhdasvesisäiliön puhtaus ja toiminta sekä säiliön täyttö

 10. Ajonopeuden kalibrointi (Laske tällä kaavalla --> 360 / 100 metrin matkaan kulunut aika sekunteina --> 360/58= 6,2km/h)

 11. Ruiskutettavan tuotteen tiedot ja ruiskutusolosuhteet. Muun muassa tankkiseokset, tuuli, lämpötila, sade, viranomaismääräykset ja pelaajat tulee ottaa huomioon ruiskutuksia suunniteltaessa. Lisää tietoa ruiskutusolosuhteista ja tankkiseoksista saat asiantuntevalta lannoitemyyjältä.

Mikäli tarvitset varaosia John Deere ruiskuajoneuvoosi, apua sen kalibroinnissa tai haluaisit keskustella uuden hankinnasta niin olethan meihin yhteydessä. Iloisia hetkiä ruiskun ratin taakse!

Golfkonemyynti Tuotepäälikkö

Juuso Rajasvuo Teemu Häkkinen

040-4866405 044-2720176

bottom of page