top of page

Etäisyysmerkeiksi linnunpönttöjä kotimaisesta vanerista

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ


Golfkenttä on keidas luonnon eläimille. Se tarjoaa niittyjä ja kukkia pölyttäjille, turvallisen ja rauhallisen ympäristön peuroille ja jäniksille sekä tietenkin loistavia tontteja linnuille kunnon näköaloilla.


Linnut viihtyvätkin erityisen hyvin golfkentän reunoille asetetuissa pöntöissä – jopa paremmin kuin hieman syrjemmässä metsän puolella olevissa, kertoo muutaman vuoden takainen väitöstutkimus. Moni golfkenttä on hankkinut linnunpönttöjä väylien reunoille joko lahjoituksina, kaupan hyllyltä tai itse nikkaroiden.


Golfkentät ovatkin mainioita paikkoja lintujen bongaukseen, ja siinä missä suurella osalla golfareista on nykyään bägissään etäisyyskiikarit, löytyy monelta myös lintujen tarkkailuun ja tunnistamiseen käytettäviä binokuläärejä.


Pönttöjen ei kuitenkaan tarvitse olla vain linnuille ja bongareille. Niitä voi hyödyntää ihan jokaisen golfarin iloksi.


”Punainen pönttö satasen merkkinä, keltainen 150-metrissä ja valkoinen kahdessa sadassa”, selventää KOLO Designin Jani Niemeläinen maalattujen linnunpönttöjen värivalintoja.


Linnunpönttöjen avulla etäisyysmerkintöjä voidaan lisätä ympäristö huomioiden.


Aivan uudesta innovaatiosta ei ole kyse, vaan etäisyysmerkkeinä käytettäviä linnunpönttöjä on nähty jo usean vuoden ajan esimerkiksi Hirsala Golfissa Kirkkonummella.


Nyt Hirsala on ottanut etäisyysmerkeiksi myös KOLO Designin kokonaan vanerista valmistetut, kotimaiset linnunpöntöt, jotka ovat tyylikkyytensä lisäksi helppo koota itse ilman työkaluja tai kiinnikkeitä. Puuhunkin pöntöt saa asennettua mukana tulevalla narulla vaurioittamatta puuta.


”Aiemmin maalasimme ja rakensimme linnunpönttöjä itse talvisin, mutta hommaa helpottaa huomattavasti, kun siistimpiä pönttöjä saa valmiina. KOLOn pöntöissä lukevat etäisyydet auttavat pelaajaakin näkemään ne etäisyysmerkkeinä. Kokoaminen ja asentaminen on helppoa”, kertoo Hirsalan kenttämestari Janne Lehto tiiminsä kokemuksista.


KOLO Desingin tarina alkoi nimenomaan linnunpöntöistä, mutta sittemmin valikoimaan on lisätty niin rasioita kuin seinäkellojakin ja uusia tuotteita suunnitellaan jatkuvasti.


”Tuotantomme pystyy ketterästi tekemään melkeinpä mitä tahansa, mitä vanerista on mahdollista tehdä”, tiivistää KOLOn Niemeläinen.


Golfkentille tarjotaan KOLO Designin valikoimista erityisesti linnunpönttöjä. Mitä enemmän ostaa, sen edullisemmaksi kappalehinta saadaan. Edullisimmillaan linnunpönttöjä saa hintaan 17 €/kpl (alv 0 %). Ostoksille pääsee olemalla yhteydessä KOLO Designin Jani Niemeläiseen: jani.niemelainen@kolodesign.fi tai 050 540 3211.


www.kolodesign.fibottom of page