top of page

Talvituhoseurantaan haetaan lisää osallistujia talveksi 2022/23!Minnesotan Yliopiston tuottamaa talvituhotutkimusta on tehty nyt jo useiden talvien ajan ja lisää dataa tarvitaan.


Suurin yksittäinen golkentänhoitoon vaikuttava tekijä Suomen ilmastossa on talvi. Talven aiheuttamat vauriot ovat pahimmillaan golfkenttäyhtiöille taloudellisesti erittäin merkittäviä ja jopa lamaannuttavia. Talven aiheuttamat vauriot vaikuttavat myös kaikkiin golfin parissa toimiviin henkilöihin niin asiakkaiden tyytyväisyydestä henkilöstön henkiseen hyvinvointiin.


Siksi on meidän yhteinen etumme, jos mahdollisimman moni kenttä onnistuu osallistumaan datan keräämiseen oman kenttänsä yksittäisen tai muutaman viheriön olosuhteista, joissa talvituhoja aiheutuu tai ei aiheudu.


Tilaisuus on ainutlaatuinen hyödyntää ulkopuolisen tahon tuottamaa tieteellistä tutkimusta, jossa tavoitteena on löytää tulevaisuuden golfkentänhoitoon vastauksia talven vaurioiden syntymisen olosuhteisiin ja vaurioita ehkäiseviin toimenpiteisiin.Rekisteröi kenttäsi mukaan tutkimukseen alta:

https://winterturf.umn.edu/winterturf-data-collection-help-needed-year-2


Pohdittavaksi!

Talvisin usein golfyhteisöjen avainhenkilöt ovat ansaituilla kesälomillaan, mutta seurannan toteuttamisen ei tarvitse olla yhden henkilön projekti vaan jaettu vastuu toimii usein parhaiten!


Dataa kerätään koko talven ajan viikoittain esimerkiksi kahdelta eri viheriöltä. Tämä voisi olla erittäin mielekäs projekti nuorelle kentänhoitajan alulle tai kenttämestarin urasta haaveilevalle! Samalla tulee tutkittua talven olosuhteiden muutoksia ja sääilmiöiden vaikutuksia talvivaurioille altistavien tilanteiden syntymiselle!

bottom of page