top of page

Uusi kotimainen kentänhoidon menetelmä näkemässä päivänvalon!


Tämä juttu perustuu Master Golfissa järjestettyyn Turf Game Changerin launch- tilaisuuteen johon FGA oli kutsuttuna.


Suomalaisen golfkentänhoidon konkarin Ilkka Kaivosojan ideoima golfkentänhoidon täysin uusi hoitomenetelmä on vihdoin näkemässä päivänvalon ja menetelmän olennaisin pala eli Turf Game Changerin Power- ja Maintainyksikön prototyyppi on valmis ja onkin jo ehtinyt kiertää useammalla kotimaisella ja nyt myös muutamalla eurooppalaisella golfkentällä.


Kyseessä ei ole ainoastaan uudenlainen kone, jolla pystyy parhaimmillaan hoitamaan samanaikaisesti jopa kahdeksan nurmipinnan hoidon toimenpidettä vaan menetelmä, joka hoitaa, ylläpitää ja uudistaa golfkentän pintoja. Kaivosojan mukaan Turf Game Changer menetelmän laitteistolla pystytään hoitamaan kaikki muut golfkentän koneelliset hoitotyöt paitsi viheriöiden ja lyöntipaikkojen leikkuu sekä hiekkaesteiden päivittäinen hoito.
Jatkuvalla pintojen ylläpidolla mm. pystyleikkaamalla, holkittamalla sekä hiekoittamalla pidennetään kentän käyttöikää ja vähennetään kalliin peruskorjaamisen tarvetta. Se onkin menetelmän olennaisin tehtävä. Koneen toimintaan ja yksityiskohtaisempiin ominaisuuksiin pääsee hyvin tutustumaan TGC:n kattavilta kotisivuilta, TÄÄLTÄ!


Tulevan vuoden aikana on tarkoitus rakentaa viiden koneen ”nolla”-sarja, josta onkin jo sovittu kotimaisen Toijala Works Oy:n kanssa. Kaivosojan mukaan konetta ei ole ainakaan aluksi tarkoitus myydä asiakkaille, vaan TGC aikoo tarjota menetelmää ja konetta erilaisin vuokraus- sekä leasingsopimuksin. Sopimukset tulevat kattamaan koneen huollon, teknisen tuen ja mahdolliset tarvittavat korjaukset sekä päivityksen koneeseen.

bottom of page