top of page

Yhdistyksen mestaruus ratkottiin Aulangossa ja Tawastissa


Ennen yksilökilpailun starttia, ikuistettiin koko osallistuja porukka yhteen ja samaan kuvaan.


Torstaiaamu sarasti aurinkoisena Hämeenlinnassa Aulanko Golfin Eversti-kentällä. Aamu ei ollut lipsahtanut pakkasen puolelle aurinkoisesta säästä huolimatta ja yhdistyksen mestaruuskilpailut pääsivät käyntiin suunnitellusti.

Aulangon toimitusjohtaja Kari Kuivasaari toivotti kentänhoitajat tervetulleiksi johtamalleen kentälle ensimmäistä kertaa omana aikanaan. Kuivasaari antoi vuolaat kiitokset suomalaisille golfkentänhoitajille näiden tekemästä hyvästä työstä. FGA:n hallituksen jäsen Jussi Renko kävi läpi päivän kulun.

Myös Aulangon kenttämestari Juha Englund toivotti 80-päisen kollegalauman tervetulleeksi. ”Juipe” joutui tosin harmittelemaan, ettei joukkuekilpailupäivälle ollut tilaa Aulangon toisella kentällä Hugolla, joka on yksi Suomen vanhimpia kenttiä. Vinkeä 80-vuotias yhdeksänreikäinen puistokenttä ja bongareiden klassikkokohde jäi siis kentänhoitajilta tällä erää kokematta.


Kumppanit huolehtivat kisaajista

Hieman ennen kymmentä kotimaiset kentänhoidon ammattilaiset lähtivät valumaan pitkin kenttää täyttäen sen kokonaan. Mukana oli tuttuun tapaan myös yhdistyksen kumppaneita sekä pelaamassa että pitämässä huolta pelaajista.

Grillin oli laittanut kuumaksi Golden Pro, joka ei tälläkään kertaa joutunut luopumaan holaripalkinnoksi lupaamastaan golfautosta – kukaan ei saanut makkaralla täytetyillä vatsoillaan palloa suoraan kuppiin.

Keljon Konehuolto oli tuonut esiteltäväksi Husqvarnan robottileikkureita, jotka ovat kuulemma saavuttaneet hyvää suosiota varsinkin harjoitusalueiden hoitajina ympäri Suomen. Keljon Konehuollon tervehdyspisteen kotiinviemiset pitivät pelaajat lämpimänä koko kierroksen, vaikka toki aurinkoinen sääkin auttoi.

Hankkija esitteli Baronessin leikkureita, joiden terät ovat tunnettuja kovuudestaan ja kestävyydestään. Välipalaa tarjoili John Deeren lava-autosta wihurilaiset, klubilla nähtiin J-Trading ja lähimmäs lippua -kilpailua isännöi kuudennella reiällä Scheteligin ruotsalaisedustaja. Erikoiskilpailuja löytyi pitkin kenttää useampia.


Golden Pro piti grillin kuumana 14:llä reiällä, jossa holaripalkintona ollut golfauto oli jälleen kerran kuljetettava takaisin Vantaan-varastoille.


Erikoiskilpailujen erikoismies

Kakkosreiällä Wihurin lähimmäs lippua -kilpailun voitti Kalle Arvilommi tuloksella 3,15 metriä. Samoin hän voitti lähimmäs lippua -kilpailun Scheteligin isännöimällä kuutosella (tulos 3,76 m) sekä Vesiheikin isännöimällä reiällä 16 (tulos 1,25 m). Neljännen lähimmäs lippua -kilpailun Golden Pron makkarakojulla reiällä 14 vei nimiinsä Valtteri Similä tuloksella 3,34 metriä.

Reiällä 11 kisattiin Hakon järjestämässä lähimmäs lippua kolmella lyönnillä -kilpailussa. Sisäänajotietä vierustavan pitkän par-vitosen vei nimiinsä Kasper Mäkelä tuloksella 2,83 metriä. Seiskareiällä, eli lyhyellä, veden yli pelattavalla par-nelosella, pelattiin Wihurin lähimmäs lippua kahdella lyönnillä -kilpailu, jonka voitti Samuli Raitanen tuloksella 2,85 metriä. Pisimmän draivin löi Bernerin kilpailussa kahdeksannella reiällä Ville Virinsalo. Tulosta ei mitattu, mutta pitkä oli!


Mestaruus ja scratch ratkesivat tiukalla marginaalilla

Hyväkuntoisesta ja kuivasta kentästä, etenkin tasaisista griineistä, päästiin nauttimaan hyvän yhteishengen hallitessa. Tulostasokin oli hyvä, ja scratch-sarjassa 80 lyöntiä alittaneita oli kuusi kappaletta. Näistä Parhaan tuloksen 76 pelasi Hannu Metsola. Lyönnin päähän kakkoseksi jäi René Bergman, ja kolmossijaa edellistä lyönnin heikompina jakoivat Eetu Tiainen ja Marko Kiiskinen.

Pistebogey-kilpailun ja samalla yhdistyksen mestaruuden voitti Ari-Pekka Marjatsalo tuloksella 39 pistettä. Paremman tuloksen, 43 pistettä, pelasi tosin Sami Kajeniemi, mutta Scheteligiä edustaneena kumppanina hän ei ollut mukana varsinaisesta yhdistyksen mestaruudesta kisattaessa.

Kakkoseksi ylsi pisteen erolla voittajaan Ville Virinsalo ja kolmanneksi samoilla pisteillä Juho Marjo – paremmuusjärjestyksessä ratkaisevana tekijänä oli pienempi tasoitus. Naisten sarjassa parhaan tuloksen pelasi kokonaistuloksissa viidenneksi yltänyt Karin Hellström 37 pisteellä. Toiseksi paras nainen oli Tuula Töyrylä ja kolmantena Emilia Kedonperä.


Joukkuekilpailu Tawastissa

Joukkuekilpailu pelattiin seuraavana päivänä raukean iloisissa tunnelmissa Tawast Golfissa. Aulangon Scandicissa vietetyn illan ja yön jälkeen kentälle starttasi kaikkiaan 26 joukkuetta, eli 50 pelaajaa.

Greensome-paripelimuodossa pelatun joukkuekilpailun voitti Vierumäkeä edustaneet Aarne Lukka ja Taru Putro tuloksella 67 lyöntiä (netto). Lyönnin päähän kakkoseksi ylsi Olli Raatikaisen ja Jussi Rengon sekajoukkue ja kolmanneksi tuloksella 71 lyöntiä Pickalan Karin Hellström ja Martin Olsson. Kilpailu oli tiukka ja sijat kolmannesta kymmenenteen mahtuivat kolmen lyönnin sisään.

Yhdistyksen hallitus kiittää kaikkia osallistujia ja kumppaneita ja ennen kaikkea Aulangon ja Tawastin henkilökuntia, jotka toteuttivat FGA:n vuoden 2022 mestaruuskilpailut rakkaudella ja ammattitaidolla. Onnittelut yhdistyksen mestarille Ari-Pekka Marjatsalolle ja kaikille muillekin voittajille ja menestyjille!

Tämän vuoden kilpailu oli alun perin suunniteltu pelattavaksi Länsi-Suomessa Ahvenanmaan Slottsbananilla, mutta kenties logistisista haasteista johtuen osallistujamäärä oli jäämässä vaatimattomaksi ja kilpailut siirrettiin Hämeenlinnaan. Seuraavan vuoden turnausalustaa ei ole vielä päätetty, mutta suunta lienee jossain keskisen tai eteläisen Suomen suunnalla.


Katso tästä kaikki tulokset:

· Yksilöpäivä, Aulanko: https://agk.nexgolf.fi/agk/tournaments.nxg;jsessionid=D48106EC10132EC66133A641853528B9?r=2771

· Joukkuepäivä, Tawast: https://tawg.nexgolf.fi/tawg/tournaments.nxg;jsessionid=8CF5B51161370F3C2D9B6050DB0AC368?r=2271

bottom of page